Geboren Puppy van:

Joy of my Enya You'll be in my Heart "Enya"

&

Oz Midnight Express from Borders Paradise "Beau"

Beide ouders zijn CEA-CL-TNS- MDR vrij

KAT-PRA-CEA vrij

Ouders hebben HD A

Beide ouderdieren staan DNA geregistreerd

Stamboomnaam van de pup.

Sunflower girl You'll be in my Heart "Sunny"

Op 13 maart 2014 is het pupje geboren van Enya en Beau. We hadden er meer gezien op de echo maar vermoeden dat er geresorbeerd zijn. Enya heeft het leven geschonken aan een mooi zwart/wit teefje. Enya verzorgt het kleintje uitstekend en we zijn erg trots op haar.

11-04-2014

             

2-04-2014

           

         

Eerste foto's:

       

   

(klik op de foto voor een vergroting)

 

Mocht u interesse hebben voor een pup uit onze kennel lees onderstaand stukje even goed door.

Wij fokken alléén met honden die een stamboom hebben zodat al onze puppy's ook een stamboom krijgen via de Raad van Beheer. Wij maken alléén gebruik van open, vriendelijke eerlijke honden met een stabiel karakter. Uiteraard getest op HD, erfelijke oog afwijkingen CEA & PRA en KAT. Alle ingezette teven en dekreuen zijn DNA getest op CEA/CL & TNS, , MDR1- genotype Normal/Clear en Glaucoom of hier door vrij via de ouders.

Wij verwachten van de toekomstige baasjes dat deze zelf sportief aangelegd zijn. De Border Collie is een hond die zowel geestelijk als lichamelijk bezig moet zijn met de baas. Mochten mensen denken om een Border Collie puur als huishond aan te schaffen kunnen wij alleen adviseren dat de Border Collie hier niet geschikt voor is.......

 

De puppy's worden bij ons in huis geboren. Ze verblijven hier tot het tijd is dat ze naar hun nieuwe baasjes gaan. Hier door raken zij gewend aan de huiselijke geluiden zoals stofzuiger televisie radio enz. In huis leven meerdere honden zodat ze hier ook kennis mee kunnen maken. Zodra ze stevig op hun beentjes staan wordt ook onze huiskamer door de puppy's aan een inspectie onderworpen en ontdekt.

 Wij maken als ze 7 weken oud zijn een uitstapje met de auto naar de bossen, zodat ze hier ook aan wennen. Mits het goed weer is komen de puppies ook buiten in de puppy ren om heerlijk met elkaar te ravotten en te ontdekken. Onder toezicht mogen de puppy's de hele tuin bekijken en los lopen.

Onze puppy's worden gechipt  door De Raad van Beheer. Dit gebeurt rond de 6/7 weken. Hierdoor hebben/krijgen ze een stamboom. Ze worden voor de eerste maal geënt en nagekeken na de geboorte op hun gezondheid door onze eigen dierenarts hier in huis en 4 maal ontwormt. Met de 2-4-6-8 weken. Bij de eerste enting krijgen de puppy's ook een Europees paspoort. Het in-entings boekje.

 

Mocht u interesse hebben in een puppy van ons kunt u altijd contact opnemen. We maken dan een afspraak( in een weekend) zodat u de moeder en vader ziet eventueel voordat er een nestje is, en we een  persoonlijke ontmoeting met elkaar hebben. Tevens krijgt u inzage in de papieren van de moeder en vader van de puppy's met uitleg van ons over de gezondheid van de ouders.

U kunt dan uw  gegevens achterlaten zodat u bij ons op de wachtlijst komt te staan. Op deze wachtlijst komt ook uw keuze te staan voor een reutje of een teefje. Net wat uw voorkeur hier voor is. Heeft u geen voorkeur dan is dit ook prima natuurlijk.

 

Nadat het nestje geboren is brengen wij u  op de hoogte via een telefoontje en maken we een afspraak om naar het nestje te komen kijken. Mocht er na het nestje gezien te hebben de keus voor een puppy bij zitten dan mag u een aantal keren  op afspraak naar het nestje komen kijken om te zien hoe de pup opgroeit. Breng bij deze bezoekjes uw camera mee. Zelf houden we u op de hoogte via foto's op de site zodat u elke week kunt zien hoe de puppy's opgroeien.

 

email adres nijssen3@chello.nl

Tel. 06-51701188

of 06- 53732226

Telefoon: 0493-843838