Geboren puppy's van:

 

 

Red Surprise You'll be in my Heart "Indy"

Geboren 23-03-2011

FCI HD A

TNS-CEA-CL genetisch vrij door ouders

PRA-CAT-CEA  vrij

glaucoom vrij

MDR1 vrij door ouders

Indy draagt de genetische kleuren: EE Rood/wit en Blauw/wit

 

 

 

Lucky for You Gold Zara's "Orion"

Geboren 27-12-2013

FCI HB B

TNS-CEA-CL vrij

PRA-CAT-CEA vrij

glaucoom vrij

MDR1 vrij

Op 12 juni zijn de puppy's geboren van Indy en Orion.

Het zijn 4 reuen en 1 teefje. Indy is weer een perfect moedertje en zorgt goed voor de kleintjes. Alle puppy''s zijn rood/wit van kleur.

Hieronder de stamboom namen:

Reuen

Charm Sirius You'll be in my Heart  "Sirius"

Fall of the wind You'll be in my Heart."Darwin"

Be good to me You'll be in my Heart."Bandit"

Dream Catcher You'll be in my Heart. "Freek"

Teefje:

First Love You'll be in my Heart."Fleur"

Foto's van de kleintjes. Klik op de foto voor de vergroting.

             

       

Mocht u geÔnteresseerd zijn in een pup van deze combinatie leest u onderstaande stukje even door.

Hoe gaan wij te werk;

Wij fokken allťťn met honden die een stamboom hebben zodat al onze puppy's ook een stamboom krijgen via de Raad van Beheer. Wij maken allťťn gebruik van open, vriendelijke eerlijke honden met een stabiel karakter. Uiteraard getest op HD, erfelijke oog afwijkingen CEA & PRA en KAT. Alle ingezette teven en dek reuen zijn DNA getest op CEA/CL & TNS , MDR1- genotype Normal/Clear en Glaucoom of hier door vrij via de ouders.

Wij verwachten van de toekomstige baasjes dat deze zelf sportief aangelegd zijn. De Border Collie is een hond die zowel geestelijk als lichamelijk bezig moet zijn met de baas. Mochten mensen denken om een Border Collie puur als huishond aan te schaffen kunnen wij alleen adviseren dat de Border Collie hier niet geschikt voor is.......

 

De puppy's worden bij ons in huis geboren. Ze verblijven hier tot de tijd is dat ze naar hun nieuwe baasjes gaan. Hier door raken zij gewend aan de huiselijke geluiden zoals stofzuiger televisie radio enz. In huis leven meerdere honden zodat ze hier ook kennis mee kunnen maken. Zodra ze stevig op hun beentjes staan wordt ook onze huiskamer door de puppy's aan een inspectie onderworpen en ontdekt.

 Wij maken als ze 7 weken oud zijn een uitstapje met de auto naar de bossen. Zodat ze hier ook aan wennen. Mits het goed weer is komen de puppyís ook buiten in de puppy ren om heerlijk met elkaar te ravotten en te ontdekken. Onder toezicht mogen de puppy's de hele tuin bekijken en los lopen.

Onze puppy's worden gechipt  door De Raad van Beheer. Dit gebeurt rond de 6/7 weken. Hierdoor hebben/krijgen ze een stamboom. Ze worden voor de eerste maal geŽnt en nagekeken na de geboorte op hun gezondheid door onze eigen dierenarts hier in huis en 3 maal ontwormt. Met de 2-4-6 weken. Bij de eerste enting krijgen de puppy's ook een Europees paspoort. Het in-entings boekje.

Mocht u interesse hebben in een puppy van ons kunt u altijd contact opnemen. We maken dan een afspraak zodat u de moeder en vader ziet eventueel voordat er een nestje is, en we een  persoonlijke ontmoeting met elkaar hebben. Tevens krijgt u inzage in de papieren van de moeder en vader van de puppy's met uitleg van ons over de gezondheid van de ouders.

U kunt dan uw  gegevens achterlaten zodat u bij ons op de wachtlijst komt te staan. Op deze wachtlijst komt ook uw keuze te staan voor een reutje of een teefje. Net wat uw voorkeur hier voor is. Heeft u geen voorkeur dan is dit ook prima natuurlijk.

Nadat het nestje geboren is brengen wij u  op de hoogte via een telefoontje en maken we een afspraak om naar het nestje te komen kijken. Mocht er na het nestje gezien te hebben de keus voor een puppy bij zitten dan mag u een aantal keren (3x) op afspraak naar het nestje komen kijken om te zien hoe de pup opgroeit. Breng bij deze bezoekjes uw camera mee. Zelf houden we u op de hoogte via foto's op de site zodat u elke week kunt zien hoe de puppy's groeien.

Mocht u zich bedenken of in uw buurt een ander hondje vinden dan hadden we graag dat u zich bij ons afmeld. Onze wachtlijst blijft dan voor andere wachtende up-to-date. Er kunnen natuurlijk altijd mensen af vallen om wat voor redenen dan ook.

De roep naam van de puppy mag u zelf kiezen. De officiŽle stamboom naam die op de stambomen komen te staan worden al bij de geboorte opgegeven aan de Raad van Beheer voor de aanmaak van de stambomen. Export Pedigrees en het registratie bewijs worden door de Raad van Beheer naar u adres gestuurd. Stambomen komen via de Raad bij ons aan.

Onze begeleiding houdt niet op met het ophalen van de pup die naar de nieuwe baasjes gaan, maar begint dan eigenlijk pas. Wij zullen u altijd bijstaan met raad en daad. Dit geldt niet alleen voor de eerste weken maar u kunt "levenslang" op onze support rekenen.

Ten slotte willen wij benadrukken dat wij, mocht er zich een situatie voordoen en u niet meer voor de hond kunt zorgen, wij hem Šltijd onvoorwaardelijk terug zullen nemen. Zo willen wij voorkomen dat "onze" honden gaan "zwerven" op internet of in een dierenasiel terecht komen. Wij zullen er samen alles aan doen om voor hem opnieuw een passend plekje te vinden.

Dit is in grote lijnen hoe we te werk gaan.

Een verantwoorde gezonde pup uit een verantwoord nestje!!

Mochten er nog vragen zijn, of iets niet duidelijk, mag u ons altijd mailen of bellen.

Hierbij willen we wel vermelden dat alleen serieuze gegadigde in aanmerking komen voor een afspraak betreffende de puppy's en een bezoekje aan onze honden. Mailtjes voor alleen een prijs opgave worden door ons niet beantwoord. Foto's versturen om een pup te reserveren is zeker niet onze methode van werken. Wij zoeken serieuze en sportieve baasjes voor onze puppy's.

Mailadres: nijssen3@kpnmail.nl    (mailadres niet knippen en plakken dan komt de mail aan op het oude mail adres van ons.)

Telefoon 0493-843838

Mobiel: 0653732226